DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu (Prato Tekstil Müzesi) destekleyen ve tekstil, moda ve Made in Italy tutkusunu paylaşan şirketlere adanmış Textile Lovers (Tekstil Severler) programına bağışta bulunduğunu duyurdu. Tekstil üretim mirası, halen daha şirketin en büyük destekçisi olmaya devam eden kurucu Fiorenzo Biancalani’nin mekano-tekstil yolculuğuna başladığından beri inşa edilen bilgi birikimiyle birlikte şirketin derinden korumak istediği bir değeri temsil ediyor. Sürekli araştırma ve geliştirme sayesinde Biancalani ileri apre teknikleri geliştirerek tekstil geleneğini korumayı ve yenilikçi kumaş işlemeye geçmeyi başardı.

Avrupa’nın en büyük tekstil merkezi Prato’da ‘Tekstil Severler’ artıyor

Biancalani Textile Machinery, kumaş kalitesinin korunmasını desteklemek ve nihai anahtar unsuru bulmaya yardımcı olmak için bir yer arıyordu: uzmanlar, yenilikçiler ve kumaşlara tutkulu kişiler arasında bir bağlantı. Tekstil dünyasının bir parçasını temsil ettikleri için önemli olan bu üç aktör, Orta Çağ’dan günümüze kadar önemli tekstil şehirlerinden biri ve Avrupa’nın en büyük tekstil merkezi olan Prato’da bir Tekstil Müzesi’ndeki Textile Lovers projesinde yer alıyor.

Şirketler, Prato bölgesinin tekstil geleneğini ve mükemmelliğini simgeleyen bir kurum olan Museo del Tessuto’nun projelerinin gerçekleştirilmesinde belirleyici bir rol oynuyor   Görsel Kaynak: Biancalani
Şirketler, Prato bölgesinin tekstil geleneğini ve mükemmelliğini simgeleyen bir kurum olan Museo del Tessuto’nun projelerinin gerçekleştirilmesinde belirleyici bir rol oynuyor Görsel Kaynak: Biancalani

Biancalani, belirtilen hedefleri doğrultusunda bu projeye destek oldu. Bu, etik düzeyde eylemde bulunmak, tekstil bilgisinin gerçekten korunduğu bir yer inşa etmeye yardımcı olmak ve geleceğin tekstil agorasında ortaya çıkan kolektif diyaloğun bir parçası olmak anlamına geliyor.

Şirketler, Prato bölgesinin tekstil geleneğini ve mükemmelliğini simgeleyen bir kurum olan Museo del Tessuto’nun projelerinin gerçekleştirilmesinde belirleyici bir rol oynuyor. Şirketler, Textile Lovers’a katılarak birçok girişimin geliştirilmesine somut olarak katkıda bulunuyor. Bunlar arasında; sergilerin düzenlenmesi, okullar ve aileler için etkinlikler, şirket koleksiyonlarının ve arşivlerinin değerlendirilmesi, antika tekstil makinelerinin korunması, araştırma ve yayınlar, sosyal katılım projeleri, Tekstil Kütüphanesi’nin geliştirilmesi – öğrencilerin ve tasarımcıların eğitimi ve ilhamı için oluşturulan çağdaş tekstillerin yeni arşivi – ve çok daha fazlası yer alıyor.

YORUM YAP