DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

TUSAŞ’a terör saldırısında acı gelişme: Şehit sayısı yükseldi

Yayınlanma Tarihi : Google News
TUSAŞ’a terör saldırısında acı gelişme: Şehit sayısı yükseldi

Bakan Yerlikaya, saldırıda şehit sayısının 5’e, yaralı sayısının ise 22’ye yükseldiğini duyurdu.

Yerlikaya’nın açıklamaları şu şekilde oldu:

“Maalesef şehit sayımız 5 oldu, toplam yaralı sayımız 22.

Büyük ihtimalle saldırıyı terör örgütü PKK’nın yapmış olduğunu değerlendiriyoruz. Kimlik tespitlerini, diğer delillerin netleşmesiyle bunları paylaşacağız.”

TUSAŞ’a terör saldırısı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıda şehit sayısının 5’e yükseldiğini 2’si ağır 19 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist öldürüldü.

Biri kadın, biri erkek iki teröristin kimlik tespitlerinin sürdüğünü açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kimlik bilgileri belirlenince örgüt de ortaya çıkacak.” dedi.

Görüntülerde iki teröristin bir taksiyle tesis yakınlarına geldiği ve sivillere ateş etmeye başladığı görülüyor. Teröristlerin vardiya değişimi sırasında tesise saldırdığı anlaşıldı.

Saldırı sonrasında, özel harekat tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı. Terör saldırısına yönelik soruşturmada, bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 8 savcı görevlendirildi.

AYRINTILAR GELİYOR….

 

 

YORUM YAP