DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel haberler Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısında sizleri bekliyor. Türk tekstil ve hazır giyim sektöründe gündem oldukça hareketli. İhracat rakamlarına ve üretime doğrudan yansıyan ekonomik ortam, firmaları yeni hamleler yapmaya zorluyor. Başta KOBİ’ler olmak üzere iflas, küçülme ve göç üçgeninde sıkışan üreticiler için sektör temsilcilerinden destek çağrıları geliyor. Konuya ilişkin detaylar yeni sayımızda.

Mimaki baskıda esnekliği ve verimliliği artıran avantajlı dört yeni modelini duyurdu. Son olarak ITM 2024 fuarında 3D Model giydirme ürünü ve SAITU 30 kafalı baskı makinesiyle dikkatleri üzerine çeken A.I.T., şimdi ise dört yeni modeli ile SAITU geniş en baskı makinesi portföyünü genişletiyor. Trützschler TC 30i Türk tekstilcilerden tam not aldı; yapılan testler daha yüksek verimlilik ve daha az enerji tüketimi sağladığını ortaya koydu. Sektörden en son yatırım haberlerini de yine bu sayımızda bulabilirsiniz.

ITMA ASIA’daki en son yenilikler Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısında

Sektörün bir araya gelip ivme kazanmasında önemli rol oynayan fuarlar hız kesmeden devam ediyor. Ev ve kontrat tekstiller ile tekstil tasarımı alanında dünyanın önde gelen fuarlarından Heimtextil, 2025 edisyonunda ziyaretçilerine genişlettiği halı salonları ile daha kapsayıcı ve daha zengin bir deneyim yaşatacak. Küresel tekstil makine üreticileri 14-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ITMA ASIA fuarında sektörle buluşacak. Picanol yeni rapier dokuma makinesi Supermax’ı ilk kez ITMA ASIA’da tanıtacak. Yüksek performanslı Itema dokuma çözümleri de yine bu fuarda yer alacak. Katılımcı firmaların sergileyecekleri en son yeniliklerin detaylarını sayfalarımızdan okuyabilirsiniz.

ITMA ASIA’daki en son yenilikler Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısında   Görsel Kaynak: PIXPINE
ITMA ASIA’daki en son yenilikler Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısında Görsel Kaynak: PIXPINE

Tekstil sektöründe sürdürülebilirlik kapsamındaki gündem başlıkları arasında ise şunlar yer alıyor: Bursa’da fabrikaların atık suyu arıtılarak tekstil boyahanelerinde yeniden kullanılıyor. Geri kazanım tesisinde arıtılan suyun yaklaşık yüzde 65’i su şebekesinden fabrikalara ulaştırılıyor. ITMAconnect sürdürülebilir dönüşümü masaya yatırdı. Woolmark yeni vizyonuyla doğa dostu bir endüstri hedefliyor. UMD araştırmacıları tekstil atıklarını azaltmanın yeni bir yolunu buldu; tekstil atıkları sadece 90 saniyede elyafa dönüşüyor. Hepsi ve daha fazlası yeni sayımızda. Keyifli okumalar dileriz.

YORUM YAP